Galerie foto. ASISTENȚII MEDICALI ARGEȘENI AU PARTICIPAT LA CONFERINŢA JUDEŢEANĂ ”ZILELE ASISTENTULUI MEDICAL ARGEȘEAN”, ediția a V-a

0
1660

Ajunsă la cea de-a V-a ediție, în perioada 16 – 19 mai 2017 au avut loc în Curtea de Argeș, Mioveni, Câmpulung și Pitești lucrările Conferinței Județene a Ordinului Asistenților Medicali Argeș, ”ZILELE ASISTENTULUI MEDICAL ARGEȘEAN”.

Și în acest an, evenimentul s-a centrat pe celebrarea Zilei Internaţionale a Asistentului Medical. De patru ani consecutiv, Consiliul Internațional al Asistenților Medicali evidențiază rolul asistenților medicali în schimbarea sistemelor de sănătate. Nu este deloc întâmplătoare această reeditare a sloganului ”Asistenții medicali, o forță a schimbării”. Și tocmai de aceea, tema anului 2017 lansată de ICN, ”Asistenții medicali — vocile care conduc spre atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă”, subliniază și recunoaște importanța serviciilor oferite de asistenții medicali atât la nivel local, cât și global, ca fiind esențiale pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, care au fost adoptate de Organizația Națiunilor Unite, în 2015, pentru a înlocui Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (ODM).

Pe parcursul celor patru zile, alături de peste 1.200 de asistenți medicali, au fost prezenți  și au adresat mesaje aniversare reprezentanții autorităților județene și locale, parlamentari, ai instituțiilor reprezentative din sistemul de sănătate argeșean, manageri de spitale, instituții de învățământ, alte organizații profesionale: dl Șerban Valeca-Ministrul Cercetării și Inovării, dl. Dan Manu-Președintele Consiliului Județean Argeș, dl. Emilian Dragnea-Prefectul județului Argeș, dna. Cristina Stocheci-senator, dl. Gheorghe Marin-senator, dna. Simona Bucura-Oprescu-deputat, dna. Sorina Honțaru-director executiv al DSP Argeș, dl. Ion Georgescu-primarul orașului Mioveni, dl. Constantin Panțurescu-primarul Municipiului Curtea de Argeș, dl. Mărgărin Blidaru-viceprimarul Municipiului Câmpulung, dl. Ionuț Gheorghe-director executiv CAS Argeș, dl. Gheorghe Aurelian-manager Spitalul Județean de Urgență Pitești, dna. Florina Gheorghe-manager Spitalul de Pediatrie Pitești, dl. Grigore Stănescu-manager Spital Municipal Câmpulung, dna. Daniela Enescu-director medical Spitalul de Pediatrie Pitești, dl. Constantin Iorga-manager Spitalul Orășenesc ”Sf. Spiridon” Mioveni, dna. Corina Manole-director medical Serviciul Județean de Ambulanță Argeș, dl. Conf. univ. Dr. George Man-Decan Facultatea de Ştiinţe, Educație Fizică și Informatică din Universitatea Pitești, dna Doina Fănică-președinte Sindicatul Sanitas Argeș, dna. Ecaterina Gogel-Liceul Teoretic ”Ion Cantacuzino”.

În mesajele de felicitare adresate de asistenților medicali, invitații și-au exprimat aprecierea și susținerea pentru asistenții medicali, pentru rolul esențial al acestora în procesul de îngrijire acordat pacienților, subliniindu-se că sănătatea și profesioniștii din sănătate sunt o prioritate pentru Guvern și Parlament.

În cadrul ediției din acest an, în secțiunea de premiere, au Ordinul Asistenților Medicali Argeș au înmânat trofee, în semn de respect și apreciere pentru profesionalism, devotament și dăruire, echipelor de asistenți medicali din linia întâi a îngrijirilor de sănătate: Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Pitești,  Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului de Pediatrie Pitești, Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Câmpulung,  Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Curtea de Argeș, Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Orășenesc ”Sf. Spiridon” Mioveni, Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Ion Jianu” Pitești, Serviciul Județean de Ambulanță Argeș.

”Asistenții medicali sunt  indispensabili în domeniul sănătăţii, nu doar din punct de vedere al componenței echipei medicale, dar ei au devenit o parte importantă a oricărei echipe manageriale, participând activ la elaborarea şi dezvoltarea strategilor şi a normelor de aplicare ale acestora în domeniul prevenirii, conservării şi îngrijirii sănătăţii, acestea derivând din creşterea exponenţială a responsabilităţilor şi a nevoilor de servicii medicale performante. Dincolo de valenţele profesionale și de competenţele deosebite asistenții medicali au pasiune, perseverență și dedicare specială profesiei pentru a fi foarte buni profesionişti.

Asistenții medicali joacă un rol-cheie în toate instituțiile medicale, fiind responsabili pentru bunăstarea, siguranța și recuperarea pacienților. Ei își însușesc o cantitate mare de cunoștințe și dispun de abilități diverse, pentru care sunt necesari mulți ani de perfecționare și dezvoltare, lucrând în acest timp în medii dificile, în care stresul extrem reprezintă doar o parte a condițiilor locurilor de muncă.

Capacitatea asistenților medicali de a efectua schimbări este la fel de importantă ca și capacitatea profesională de a furniza asistență medicală sigură și eficientă.

Puterea noastră stă în colaborarea cu populația, cu toți profesioniștii din domeniul sănătății, cu  familiile și comunitățile cărora le asigurăm îngrijire și aceasta toate contribuie la realizarea viziunii noastre.

Ordinul Asistenților Medicali filiala Argeș are convingerea că  organizațiile profesionale pot fi un factor de influență pentru a atinge obiectivele de îngrijire.

Împreună, profesioniștii din domeniul sănătății, pacienții, factorii de decizie, care lucrează în colaborare, pot avea un impact semnificativ asupra politicilor de sănătate pentru argeșeni.

Schimbarea și impactul începe cu fiecare! Fiecare asistent medical are o voce și poate folosi această voce pentru a face diferența.” a declarat Estera Stămoiu, președintele Ordinului Asistenților Medicali Argeș.

Organizatorii Conferinţei judeţene „Zilele Asistentului Medical Argeşean” ediția a V-a mulţumesc celor care s-au implicat în realizarea amplei manifestări şi, cu precădere, celor care au luat parte la eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here