Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a marcat vineri, de Ziua Mondială a Educaţiei, o jumătate de secol de existenţă a instituţiei. La evenimentele programate, derulate sub genericul “Gala Educaţiei Argeşene”, au fost invitaţi foști inspectori generali și adjuncți şi foști și actuali profesori ai învățământului argeșean, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, precum şi cei ai instituţiilor partenere.

„€Gala Educaţiei Argeşene este un moment special pentru noi, pentru tot ceea ce înseamnă educaţia în acest județ. Vorbim despre împlinirea a 50 de ani de existenţă. Și chiar dacă avem, din acest punct de vedere mai puţini ani decât alte instituţii din judeţ, educaţia are un rol aparte în judeţul nostru. Să nu uităm că avem educaţie în Argeş de peste 200 de ani, că avem unităţi de învăţământ trecute de un secol de existenţă, iar faptul că această sărbătoare coincide cu anul Centenarului nu face decât să ne onoreze şi mai mult” a concluzionat Dumitru Tudosoiu.

Sărbătoarea a început cu dezvelirea unei plăcii comemorative la sediul instituţiei, urmată de cel mai emoționant moment al zilei, lansarea volumului monografic al instituţiei, volum care face referire la toți cei care s-au aflat la conducerea ISJ Argeș în cei 50 de ani de existenţă. În acest timp, ISJ a funcţionat „Ca o punte între generaţii şi ca un element de consecvenţă în evoluţia spirituală, culturală şi economică a judeţului nostru”, după cum a explicat actualul director al instituției, Dumitru Tudosoiu.

Toți cei care au stat la cârma ISJ Argeş au avut ocazia să semneze în cartea de onoare a evenimentului şi să îşi aducă aminte de vremurile de odinioară.

Seara, în generosul cadru oferit de Sala Ballroom a Hotelului Ramada, s-a desfăşurat gala de premiere a tuturor celor care au contribuit şi contribuie la atingerea performațelor cu care învățământul argeșean s-a mândrit de-a lungul celor 50 de ani de la înființarea instituției, au primit din partea ISJ Argeș o plachetă, în semn de mulțumire.

La eveniment au participat, printre alții, ÎPS Calinic – Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, Dan Manu – președinte CJ Argeș, Simona Brătulescu – vicepreședinte CJ Argeș, cei doi viceprimari ai Piteștiului, Sorin Apostoliceanu și Laurențiu Zidaru, parlamentarii Cristina Stocheci, Radu Vasilică și Șerban Valeca, academicianul Gheorghe Păun, primarul Orașului Mioveni – Ion Georgescu și mulți alții.

Comments

comments