Săptămâna trecută, la Restaurant „Victoria” a fost aglomeraţie de oameni de succes pe metru pătrat: academicieni, oameni de cultură, performeri în sport, muzică, artă, personalităţi diverse, din toate domeniile cu putinţă, oameni de o incontestabilă valoare, ce au în comun câteva lucruri: paşaportul de argeşean.
Cea care a reuşit performanţa de a-i aduce laolaltă a fost neobosita promotoare a Argeşului în lume, Lavinia Năstase, preşedinta organizaţiei „Cealaltă Românie”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Argeş şi al preşedintelui Florin Tecău.
Sub genericul „Argeşul frumos”, au fost premiaţi, pentru străduinţa lor de a promova judeţul în întreaga lume, câte 5 personalităţi argeşene, la 12 categorii, de la politică şi ştiinţă la sport şi folclor, de la implicare socială la modelling şi muzică.
Printre ei s-au numărat personalităţi precum academicianul Gheorghe Păun, alpinistul Alex Găvan, Dan Zamfirescu, olimpicii internaţionali ai Argeşului, medicul Mircea Penescu – fondatorul Orchestrei Naţionale a Medicilor, şi mulţi alţii. Au onorat cu prezenţa evenimentul Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, şi soţia sa, Cristina, doamna profesoară Ecaterina Stroe, deputata Ioana Dumitru, directorul Teatrului „Al. Davila”, Sevastian Tudor, dar şi oaspeţi din străinătate, precum Felix Goldbach şi Claudia Bucur.
„Am dorit să aduc în prim plan personalităţi adevărate ale acestui judeţ. Fiecare dintre cei premiaţi a avut parte de un laudatio, realizat de un alt argeşean reprezentativ pentru domeniul respectiv. Nu au lipsit nici momentele artistice, şi am adus pe scenă, în faţa oaspeţilor, numai folclor autentic şi muzică de cea mai bună calitate, reprezentativă pentru talentul şi dăruirea artiştilor argeşeni. Am premiat sportivi de performanţă precum înotătoarea Larisa Lăcustă şi alpinistul Alex Găvan, naista Gina Sandu, politiciana Gabriela Zoană, medicul Mircea Penescu, grupul folcloric bărbătesc „Haiducii Vlădicii” de la Topoloveni, micile gimnaste din trupa „Atomic Kids” de la Bascov, profesorul Lucian Costache de la „Brătianu”, academicianul Gheorghe Păun de la Curtea de Argeş, omul de cultură Ştefan Dumitrache şi demnii reprezentanţi ai folclorului argeşean Ionuţ Cîrstea, Georgeta Chiţoran, Graţian Bădescu şi Daniela Cernea. A fost o seară reuşită, zic eu, realizată cu mult suflet şi pe care sper ca la anul să o repetăm la un nivel şi mai ridicat!”, promite Lavinia Năstase.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI