Gabriel Vlase, votat șef al SIE, depune azi jurământul la Cotroceni

0
100

Gabriel Vlase, propus de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), va depune joi jurământul la Palatul Cotroceni, după ce plenul reunit al Parlamentului i-a acordat votul de încredere miercuri. Parlamentarii au votat pe buletine, astfel că au fost 340 de voturi „pentru” şi 31 de voturi „împotrivă”.

Vlase va depune jurământul Palatul Cotroceni, azi, la ora 13.00.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că Serviciul de Informaţii Externe se află de un an şi jumătate sub o “conducere neconstituţională” deoarece şeful statului nu a considerat că este importantă acestă instituţie şi nu a numit o persoană pentru a prelua conducerea. De asemenea, Dragnea a afirmat că i-a urat succes lui Gabriel Vlase înainte de votul de încredere pe care i l-a acordat Parlamentul şi speră ca pregătirea şi cunoştinţele acestuia să îl facă să conducă SIE.

„SIE, de un an şi jumătate, se află sub o conducere neconstituţională, pentru că a lipsit directorul care trebuia să fie numit de Parlament din cauza faptului că preşedintele nu a considerat că este important acest serviciu, aceasta instituţie şi nu a considerat că este important să îşi exercite într-un termen normal, rezonabil atribuţiile constituţionale în ceea ce priveşte această numire. Până la urmă şi mai bine mai târziu decât niciodată”, a spus Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here