Furnizorii de utilități, obligați să facă regularizarea citirii contoarelor la maximum 3 luni!

Furnizorii de utilități, obligați să facă regularizarea citirii contoarelor la maximum 3 luni! În ultima zi a anului a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență, OUG 143/2022, care modifică mai multe lucruri din legislația referitoare la energie, potrivit economica.net.

Clienții casnici trebuie să ştie că se introduc noi prevederi legate de citirea contoarelor și emiterea facturilor de regularizare.

Astfel, distribuitorul de energie electrică și gaze a fi obligat să citească indexul contorului de energie electrică și gaze naturale la intervale de maximum trei luni de zile. În consecință, furnizorul va fi obligat să emită facturi de regularizare pe cel mult trei luni de zile, şi nu mai rar.

În cazul în care schimbaţi furnizorul, în afara situației în care nu trimiteți dvs. indexul, distribuitorul este obligat să vină să citească contorul între momentul în care ați anunțat că doriți să treceți la alt furnizor și momentul în care ați trecut efectiv, deci în perioada legală de 21 de zile (maximă) în care se face schimbarea de furnizor.

Dacă distribuitorul de energie sau gaze naturale nu citește contorul la cel mult trei luni de zile riscă amenzi foarte mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.