Fura lemne din pădure cu autocamionul. Poliția i-a facut dosar penal și a confiscat și marfa și mașina!

0
63

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Servicului de Ordine Publică Argeș, care au acționat pentru prevenirea și combaterea abaterilor din domeniul deținerii, prelucrării și comercializării de material lemnos, în zona Dragoslavele-Cetățeni, au stabilit că un bărbat, de 49 de ani, din Rucăr, ar fi transportat, în noaptea de 20 spre 21 octombrie a.c., material lemnos fără documente de proveniență, cu un autocamion specializat în transportul de lemne.

De asemenea, din verificări s-a stabilit că în timpul trasportului, autocamionul ar fi avut montate plăcuțe cu numere de înmatriculare care erau aferente unui alt autovehicul.

În urma verificărilor, s-a constatat că materialul lemnos care a făcut obiectul acestui transport era în cantitate de 23,5 mc, lemn rotund din specia molid, acesta fiind descărcat la punctul de lucru al unei societăți din localitatea Cetățeni.

Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de transport al materialelor lemnoase în cantitate de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport, conform art. 68 alin.2 ind.1 din Legea 46/2008 – Codul Silvic, precum și de punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat, conform art. 334 alin.2 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

De asemenea, în cauză a fost dispusă confiscarea cantității de material lemnos fără proveniență legală, precum și a autocamionului utilizat la transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here