Funcționar din cadrul Registrului Auto Român Argeș, reținut pentru luare de mită

Două persoane, respectiv un funcționar public și o persoană fără calitate specială, sunt cercetate, prima în stare de reținere, iar cea de-a doua sub măsura controlului judiciar, pentru infracțiuni de corupție, după o acțiune de prindere în flagrant.

Ieri, 17 decembrie 2020, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Argeș, au organizat și realizat acțiunea de prindere în flagrant a unei persoane fără calitate specială, care a solicitat și a primit, de la un martor denunțător, suma de 300 de euro pentru a i-o înmâna unui funcționar din cadrul Registrului Auto Român Argeș, în vederea omologării unui autoturism adus din Marea Britanie. La percheziția corporală, asupra sa a fost găsită suma de 100 de euro din suma pretinsă.

În continuarea activităților de stabilire a situației infracționale, s-a efectuat percheziție la biroul funcționarului din cadrul Registrului Auto Român Argeș, unde a fost găsit și restul sumei de 200 de euro.

”Ca urmare a audierilor, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a dispus măsura reținerii funcționarului public, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. Acesta urmează ca, astăzi, să fie prezentat Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, față de intermediar, procurorul a dispus continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la luare de mită. În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmite Biroul de Informare și Relații Publice – Direcția Generală Anticorupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here