Fumatul ar putea fi permis în spaţii separate, pe terase special amenajate şi în locuri destinate pacienţilor de la spitalele de psihiatrie

Conform unui proiect de act normativ, interdicţia de a fuma în spaţiile publice închise şi în spaţiile închise de la locul de muncă ar putea fi ridicată.

Mai precis, fumatul ar urma să fie permis în spaţii separate şi pe terase special amenajate. De asemenea, definiţia „spaţiului închis” ar putea fi reformulată.

Măsurile sunt incluse în proiectul de lege privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe şi de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Acesta figurează astăzi pe ordinea de zi a Senatului (prima Cameră sesizată), fiind propus pentru adoptare. Fumatul în public ar urma să fie permis în spaţii şi pe terase destinate în mod special consumului de tutun, după cum se arată în propunerea legislativă: „Fumatul este permis în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate special pentru această destinaţie, precum şi pe terase exterioare amenajate în acest scop”.

Totodată, pentru lista excepţiilor actuale de la interdicţia de a fuma, pe care sunt incluse celulele deţinuţilor din penitenciarele de maximă siguranţă şi zona de tranzit a aeroporturilor internaţionale, senatorii propun adăugarea spaţiilor special amenajate destinate exclusiv pacienţilor din spitalele de psihiatrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here