În Muntenia, în intervalul 5 – 18 ianuarie, în primele zile ale prognozei vremea va fi tot mai rece, devenind geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor de 7, 8 şi 9 ianuarie, când minimele nocturne vor scădea sub -10 grade, atingând o medie de -17 grade Celsius în noaptea de 6 spre 7 ianuarie.

Maximele diurne vor avea o evoluţie similară, fiind în scădere de la valori de 0 grade, în medie, la începutul intervalului, spre -8 grade pe 7 ianuarie, pentru ca apoi să crească din nou până la aproximativ 6 grade Celsius, în jurul datei de 11 ianuarie.

Până la finalul celor 2 săptămâni de prognoză, regimul termic nu va avea variaţii importante, valorile de temperatură urmând a se situa uşor peste normele climatologice ale perioadei, respectiv medii ale maximelor de 4…6 grade şi ale minimelor de -5…-3 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, exceptând data de 11 ianuarie când vor fi ploi, lapoviţe şi doar trecător ninsori, la nivel local.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI