Franța se află în mijlocul celui de al cincilea val epidemic! Autoritățile generalizează vaccinarea cu doza a treia

0
40

Franța se află în mijlocul celui de al cincilea val epidemic! Autoritățile generalizează vaccinarea cu doza a treia! Autorităţile sanitare din Franța intenționează să generalizeze vaccinarea cu doza a treia pentru a ține în frâu valul 5 al pandemiei de coronavirus.

Până în prezent, doar francezii de peste 65 de ani și cei cu sănătatea fragilă au fost invitați să o facă, iar după cum a anunțat guvernul, de la 1 decembrie, li se deschide accesul și celor de peste 50 de ani. Înalta Autoritate pentru Sănătate Publică a cerut includerea în această a doua etapă și a celor de peste 40 de ani, decizia urmând să fie luată de Ministerul Sănătății.

Există temerea că situația s-ar putea agrava tocmai în perioada sărbătorilor de la sfârșitul anului. Cel de-al cincilea val epidemic își face tot mai simțită prezența și în Franța, mai ales în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri noi depistate. În ultimele șapte zile au fost raportate în medie 16.000 de noi contaminări zilnic și a crescut ușor numărul internărilor în spitale.

Datorită vaccinării masive, peste 50 de milioane de oameni sunt complet imunizați, ceea ce reprezintă aproape 88% din populația eligibilă de peste 12 ani, spitalele din Franța nu resimt deocamdată niciun fel de presiune din partea pacienților COVID, cum s-a întâmplat în valurile precedente.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here