Franța a anunțat oficial intrarea în cel de al patrulea val al pandemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut astăzi chiar de premierul Jean Castex, care, după un nou Consiliu sanitar de apărare, a prezentat la televiziunea TF1 modul în care se va acționa împotriva pandemiei în lunile următoare.

Se mizează pe vaccinarea masivă a populației împotriva COVID-19, pentru a se evita noi perioade de restricții.

Premierul francez a apreciat că acest nou val epidemic, aflat deocamdată la început, nu va semăna cu cele trecute, iar diferența o face vaccinarea.

Ministrul francez al sănătății a anunțat cu puțin timp în urmă o nouă creștere a cazurilor nou depistate. Peste 21.000 de teste pozitive au fost raportate în ultimele 24 de ore, peste 80% dintre acestea cu varianta Delta. De asemenea, a început să crească și numărul pacienților COVID internați în spitale.

Toate măsurile gândite de guvern în ultima perioadă merg într-o singură direcție: să convingă cât mai multă lume să se imunizeze împotriva COVID-19, acesta fiind singurul mijloc sigur de a învinge epidemia. Jean Castex a anunțat noi ținte ale campaniei de vaccinare în Franța, mai ambițioase decât cele stabilite în primăvară.

“În următoarele 15 zile, vom oferi cinci milioane de programări suplimentare. Eu sper că în aceste două săptămâni, ultima din iulie și prima din august, vom face patru milioane de injecții pe săptămână, deci opt în amândouă. Este un obiectiv foarte ambițios, care arată că am înțeles gravitatea situației, iar ținta generală este de 40 de milioane vaccinați cu prima a doua de la sfârșitul lui iulie și 50 de milioane la sfârșitul lui august” a declarat Jean Castex.

Cea mai mare îngrijorare o provoacă cei peste trei milioane de francezi de peste 50 de ani cu boli cronice, diabet, obezitate, încă nevaccinați și cel mai expuși la o formă gravă de COVID-19, a spus premierul Castex, care le-a adresat în primul rând acestora un apel să se grăbească să se vaccineze.

Iar la 1 septembrie, când începe noul an școlar, va fi declanșată în școli și licee o campanie de vaccinare a elevilor cu vârsta între 12 și 18 ani care nu au făcut încă vaccinul.

Şeful Guvernului francez a exclus categoric ideea că va fi impus și în școli permisul sanitar și a subliniat că nici un elev nu va fi împiedicat să vină la ore.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI