Fostul viceprimar al comunei argeșene Rucăr, arestat după ce a tăiat pădurea și a construit ilegal. Ion Popa Nica a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni silvice. ”Pe 2 iulie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș împreună cu polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Câmpulung, privind pe un bărbat de 61 de ani din Rucăr, condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni silvice. Bărbatul a fost încarcerat”, transmite Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

Fostul viceprimar a fost condamnat pentru reducerea fondului forestier naţional şi amplasarea de construcţii în afara zonelor de dezvoltare durabilă din ariile naturale protejate. Cu alte cuvinte, acesta a tăiat din pădurea situată în Parcul Naţional Piatra Craiului (teren proprietate privată) şi a ridicat o construcţie în acea zonă.

Bărbatul mai fusese condamnat definitiv în 2014 la trei ani de închisoare, executarea pedepsei de atunci fiindu-i suspendată sub supraveghere. (foto ilustrativ)

Comments

comments