Fostul primar din Călineşti, Nicolae Gavrilescu, va candida la primărie din partea PNL

1,085 views

Fostul primar din Călineşti, Nicolae Gavrilescu, va candida la primărie din partea PNL. PNL Argeş şi-a stabilit candidatul pentru fotoliu de primar la Călineşti în persoana fostului edil, Nicolae Gavrilescu. După cum se poate vedea şi din imagini, Gavrilescu (primul din dreapta) a participat la ultima şedinţă a liberalilor de la Călineşti, cea mai mare comună din Argeş cu aproape 11.000 de locuitori, mai mare chiar şi decât oraşul Costeşti, care la ultimul recensământ, cel din 2011, număra 10.375 de persoane.

Dacă ne gândim la problemele penale pe care le are actualul edil, Gheorghe Ionescu (PSD), şansele ca Nicolae Gavrilescu să câştige sunt foarte mari, el fiind acum cotat cu prima şansă la fotoliul de primar.

Gheorghe Ionescu, primarul comunei Călineşti, a fost condamnat în primăvara acestui an, în primă instanţă, de Judecătoria Topoloveni la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare. În fapt, el a primit doi ani pentru delapidare şi alţi doi ani pentru abuz în serviciu.

Pedepsele au fost contopite şi edilul a rămas cu pedeapsa de doi ani, la care se adaugă un spor de opt luni de închisoare. De asemenea, i se interzice dreptul de a fi ales într-o funcţie publică şi dreptul de a ocupa funcţia de primar timp de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. Instanţa a stabilit un termen de supraveghere de doi ani, pe parcursul căruia Gheorghe Ionescu trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Călineşti sau al Primăriei Topoloveni.

Comments

comments