popescuCOMUNICAT: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul POPESCU FLORIN AURELIAN, la data faptelor președinte al organizației Dâmbovița al unui partid politic, în prezent deputat, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea prevăzută de art. 13 din Legea 78/2000 și anume folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
În ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale se menționează că există probe care susțin următoarea stare de fapt: În anul 2012,  inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al  organizaţiei judeţene Dâmbovița al unui partid politic, i-a cerut  administratorului unor societăți comerciale (denunțător în cauză) cantitatea de  60 sau 70 tone pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui cetăţenilor în scop electoral, în contextul campaniei electorale din luna iunie 2012. Pentru a împiedica descoperirea faptei de corupţie, omul de afaceri respectiv  a livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparținea omului de afaceri.
Detaliile privind livrarea,  transportul şi   locurile de descărcare a  produselor au fost stabilite de Popescu Florin Aurelian cu o persoană, auditor financiar şi cenzor la  una din firmele omului de afaceri denunțător, la cererea acestuia din urmă.
Inculpatului Popescu Florin Aurelian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de inculpat și acuzațiile, conformitate cu  art. 309 din Codul de procedură penală.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Comments

comments

DISTRIBUIȚI