Dacian Cioloş a anunţat înfiinţarea noului său partid, Mişcarea România Împreună: „După un an de zile am decis că e nevoie de mai mult decât de o mişcare civică” a afirmat acesta. Sigla partidului va fi „RO+”.

Prima întâlnire a Mişcării România a fost organizată chiar în ziua depunerii documentaţiei necesare înfiinţării partidului la Tribunalul Bucureşti, vinerea trecută.

Printre membrii fondatori se numără Dragoş Pîslaru, Vlad Voiculescu, Anca Dragu, Valeriu Nicolae şi Liviu Iolu.

„€După un an de zile am decis că e nevoie de mai mult decât de o mişcare civică, ci şi de o asumare politică. Criza cea mai mare a societăţii e cea a valorilor. Oamenii nu mai au repere şi nu mai au încredere. Trăim momente de divizare. Din punctul nostru de vedere, acest proiect politic nu doar că trebuie să aibă la bază nişte valori pe care să construim soluţii. Obiectivul nostru este ca până la momentul efectiv al lansării să adăugăm şi soluţiile pe care le propunem pe teme mari” a explicat Dacian Cioloş.

Unul dintre membrii fondatori, Vlad Voiculescu a vorbit şi el despre scopul noului partid, anunţând că acesta ar putea să fie mesajul „Rămâneţi în ţară, putem să construim împreună”.  „Eu nu mi-am propus niciodată să fiu politician, dar mă gândeam că ar trebui undeva pe la 40 de ani să fiu în serviciul public. Motivul principal pentru care fac pasul ăsta e un soi de enervare. Cred că principalul nostru obiectiv este să spunem „Rămâneţi în ţară, putem să construim împreună”. Cred că fiecare generaţie are misiunea ei, iar asta este misiunea pe care o are generaţia noastră. Mesajul principal este, astăzi, „Veniţi alături de noi, pentru că numai împreună putem reuşi”  a spus fostul ministru al Sănătăţii.

Comments

comments