Descoperire şocantă a Direcţiei Silvice. În timp ce toată lumea se plânge de starea proastă a drumurilor româneşti, de lipsa lor în zonele vitale şi de faptul că nimeni nu face nimic în acest sens, Direcţia Silvică Argeş s-a trezit, în propria pădure, cu un drum nou-nouţ.

Are aproape 150 de metri, e asfaltat ca-n palmă, e situat în Pădurea Trivale şi a fost descoperit la un control de fond. Unul făcut cum trebuie, nu cu dedicaţie, după cum susţine directorul Armand Chiriloiu.
Însă, surpriză! Drumul în cauză nu apare pe nicio hartă, în niciun fel de act oficial al Primăriei Piteşti şi nimeni nu recunoaşte că i-ar aparţine. Ar fi şi greu, dat fiind că e construit ilegal. Drumul în cauză, fiindcă e perfect circulabil, pleacă din strada Făget, prin Pădurea Trivale şi se opreşte… fix la poarta fostului prefect de Argeş, apărătorul pădurii, Gogu Davidescu!
Cum drumul este prin pădure, terenul respectiv fiind în administrarea Direcţiei Silvice şi situat pe teritoriul Piteştiului, conducerea Direcţiei a cerut Primăriei să explice cine a dat autorizaţiile de construcţie ale străzii respective. Însă Primăria Piteşti susţine, printr-o adresă oficială, că nu ştie că ar exista un astfel de drum în zonă, că nu îi aparţine şi nici nu a dat vreodată aviz de construire. Nici nu ar fi putut să aprobe cuiva o construcţie pe un teren ce nu îi aparţine, mai ales că Pădurea Trivale a fost declarată şi parc natural!

Deşi terenul cu pricina aparţine de Piteşti, de-a lungul „străzii lui Gogu“ s-au montat stâlpi de electricitate cu avizul Primăriei Moşoaia

Dincolo de faptul că drumul e asfaltat, de-a lungul său există şi reţea electrică. O altă adresă făcută de cei de la Direcţia Silvică, la Consiliul Judeţean şi CEZ, a scos la iveală o altă ciudăţenie: stâlpii de electricitate s-au montat cu avizul Primăriei Moşoaia, deşi terenul aparţine de Piteşti, iar în dosarul de avizare lipseşte tocmai acordul Direcţiei Silvice! În plus, în zonă există şi utilităţi precum apă, canalizare şi gaze, care şi ele au fost făcute fără nicio aprobare. Singura explicaţia valabilă pentru o astfel de investiţie este că a fost realizat de… beneficiar de banii săi! Adică de Gogu Davidescu. Care ar fi avut şi motivul, şi oportunitatea, şi mijloacele, cum se spune în romanele poliţiste când se anchetează o crimă. Asta, pentru că a fost şi director la Silvic, şi prefect de Argeş, şi politician de frunte… Şi şi-a tras şi vilă în Pădurea Trivale! Rămâne de văzut cum va justifica fostul prefect ilegalităţile prin care şi-a tras stradă personală prin pădure! Pădurea statului, declarată parc natural!
Despre acuzaţiile aduse, Gogu Davidescu ne-a declarat: „Nu ştiu despre ce drum este vorba, eu nu am făcut absolut nimic. Eu am 1.200 de metri pătraţi ai mei, închişi cu gard, şi de circulat circul ca orice cetăţean pe drumurile publice din comuna Moşoaia. Să-mi demonstreze mie Direcţia Silvică şi Primăria Piteşti că acel drum este al meu!“.  
    

Comments

comments

DISTRIBUIȚI