Fostele glorii ale lui F.C Argeș, premiate de Primăria Pitești

Fostele glorii ale lui F.C Argeș, premiate de Primăria Pitești. Într-o atmosferă incendiară, încărcată de emoții, precum înaintea unui mare meci, fostele glorii ale lui F.C Argeș au fost premiate de Primăria Pitești cu prilejul manifestărilor organizate pentru sărbătorirea celor 633 de ani de la prima atestare documentară a orașului.

Inițiativa a aparținut primarului Piteștiului, Cristian Gentea, un mare iubitor al fotbalului și susținător al echipei.

Au fost invitați toți componenții loturilor ce au câștigat cele două titluri de campioni naționali, în 1972 și 1979. Din păcate, la apel au lipsit Bebe Barbu, căpitanul naționalei în meciul cu Anglia, din 1966, și marele Nicolae Dobrin, care joacă acum la echipa din Cer. În locul lui Dobrin a fost însă prezentă, așa cum este clipă de clipă alături de echipă, soția sa, Gica.

Au răspuns invitației și alți foști fostbaliști ce au evoluat în culorile alb-violete în generațiile mai recente precum Nicolae Dică sau Marius Priseceanu.

“Am vrut ca la aniversarea celor 633 de ani de atestare documentară să mulțumim oamenilor care, prin talentul și munca lor, au pus Piteștiul pe hartă. Pentru că, în acei ani când granzii Capitalei se băteau an de an la titlu, echipa lui Halagian și Dobrin arătau ce înseamnă Piteștiul. Nu le-am mulțumit public niciodată acestor oameni, o fac azi în numele piteștenilor”, a spus Primarul Cristian Gentea.

Cu acest prilej, fanii mai tineri ai echipei au putut admira și cele două trofee de campioni naționali, recondiționate de specialiștii Muzeului Județean, care au fost expuse în magazinul de suveniruri al clubului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here