Ford vrea autostradă până la Piteşti pentru a creşte producţia de la uzina din Craiova.

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a afirmat joi, 10 decembrie la Craiova, unde a vizitat fabrica Ford, că producătorul american de autoturisme are nevoie de o autostradă de la fabrică până la Piteşti pentru a putea creştea producţia peste nivelurile actuale.

Potrivit ambasadorului american, Ford are nevoie şi de o infrastructură feroviară mai bună pentru a putea aduce piesele de care are nevoie şi apoi să îşi poată exporta produsele.

„O nevoie foarte specifică este infrastructura mai bună — drumuri mai bune şi legături feroviare mai bune — acest lucru nu este necesar numai Ford, dar şi celorlalţi producători mari, inclusiv celălalt mare producător de automobile, Dacia, a cerut la rândul său infrastructură mai bună de drum. Cred că este ceva ce este dorit şi de foarte mulţi români. Ford plănuieşte o investiţie majoră în România, ce ar creşte producţia peste nivelurile actuale, însă pentru a face asta chiar are nevoie de o reţea de autostrăzi de la această fabrică spre Piteşti, iar mai apoi spre Europa, care să fie mult mai bună decât nivelul actual. De asemenea, au nevoie de o infrastructură feroviară mai bună pentru a putea aduce piesele de care au nevoie şi mai apoi să exporte produsele lor”, a declarat ambasadorul american.

Ambasadorul american a mai afirmat că este foarte greu de prevăzut o creştere a productivităţii la firma Ford fără aceste îmbunătăţiri de infrastructură.

Comments

comments