Fondurile europene pentru tablete și laptopuri s-au epuizat în trei zile

Fondurile europene pentru tablete și laptopuri s-au epuizat în trei zile. Monica Anisie caută soluţii pentru a suplimenta bugetul, după ce fondurile europene pentru tablete și laptopuri s-au epuizat în trei zile.

Anisie a subliniat faptul că de la startul activității, solicitările pentru achiziţia de tablete şi laptopuri au depășit cu 34 de milioane bugetul alocat iniţial.

Ministrul Educaţiei felicită Inspectoratele Şcolare şi autorităţile locale care s-au mobilizat şi au depus 193 de proiecte.

„Inspectoratele școlare și autoritățile publice locale s-au mobilizat extraordinar în această perioadă pentru accesarea fondurilor europene (150 de milioane de euro), în vederea achiziției de tablete, laptopuri, table inteligente pentru dotarea unităților de învățământ din România. În trei zile, de la momentul deschiderii apelului, s-a depus, peste bugetul alocat, un număr de 193 de proiecte, în valoare de 184 de milioane de euro”, a spus ministrul Educaţiei, Monica Anisie în postarea de pe Facebook.

Ea a mai declarat că va încerca să caute soluţii pentru a suplimenta bugetul. „Cu toate acestea, vreau să anunț inspectoratele și autoritățile publice locale care nu au depus încă proiectele că apelul rămâne deschis până pe 2 februarie! Voi avea zilele acestea o întâlnire cu domnul ministru al fondurilor europene, Marcel Ioan Boloș, pentru a găsi soluții în vederea suplimentării bugetului!”, a mai scris Anisie pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here