Fonduri alocate plății unor titluri executorii pentru angajații din domeniul sănătății

Guvernul a alocat fondurile necesare pentru plata celei de-a treia tranșe din titlurile executorii, stabilite prin hotărâri judecătorești care au ca obiect acordarea unor drepturi salariale în favoarea personalului din cadrul serviciilor de ambulanță, direcțiilor de sănătate publică și din unele unități sanitare aflate în subordinea Ministerului Sănătății.

Astfel, bugetul Ministerului Sănătății va fi suplimentat cu suma de 4,66 milioane de lei, necesară pentru plata celei de-a treia tranșe din titlurile executorii aferente anului 2016, care se plătesc anticipat începând cu luna iunie 2015.

Suplimentar față de fondurile alocate astăzi, Guvernul a alocat pentru plata primelor două tranșe din titlurile executorii suma de 8,8 milioane de lei, printr-o Hotărâre aprobată în luna iunie.

Cuantumul total al obligaţiilor de plată ale Ministerului Sănătății plătite în anul 2015 pentru titlurile executorii este de 17,614 milioane lei, sumă actualizată cu indicele prețurilor de consum publicat de Institutul Național de Statistică.

Începând cu luna martie 2015, instituțiile și autoritățile publice, precum și celelalte persoane juridice de drept public, pot plăti tranșa aferentă celui de-al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească a devenit executorie.
Plata sumelor se eșalonează în patru tranșe egale după cum urmează:
Ø  Prima și a doua tranșă începând cu 1 martie 2015
Ø  A treia tranșă începând cu 1 iunie 2015
Ø  A patra tranșă începând cu 1 februarie 2016.

Potrivit Legii bugetului pentru 2015, în bugetul Ministerului Finanțelor Publice – Acțiuni Generale – a fost prevăzută o sumă globală pentru plata titlurilor executorii din care, prin Hotărâri ale Guvernului, se pot aloca instituțiilor fonduri suplimentare pentru plata acestor obligații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here