Lumea fluturilor exotici este una fascinantă, ce uimeşte prin bogăţia de culori şi forme. Este o lume mirifică, pe care sunteţi invităţi să o cunoaşteţi prin intermediul expoziţiei temporare “Fluturi exotici” organizată de Muzeului Județean Argeș.

Sunt expuse specii originare din Africa (Burundi, Coasta de Fildeş, Congo, Gabon, Republica Centrafricană, Tanzania, Zambia), America de Nord, Centrală și de Sud (Mexic, Cuba, Brazilia, Peru, Venezuela), Asia şi unele insule din Oceania (India, provincia chineză Taiwan, Malaezia, Indonezia, Papua Noua Guinee).

Vizitatorii vor avea ocazia să admire fluturii de azur din genul Morpho, din pădurile amazoniene, fluturele curcubeu, Chrysiridia madagascarensis, din insula Madagascar, şi  superbele papilionide africane și americane, din genurile: Eurytides, Papilio și Parnassius, alături de nimfalidele din genurile Callicore și Diaethria, al căror desen ventral imită cifra 88. În cadrul expoziţiei, sunt prezentate şi alte specii interesante: “Fluturii invizibili” din familia Ithomiidae, care și-au pierdut solzii de pe aripi, ceea ce îi face greu de observat în mediul lor natural, și “Fluturii frunză” din familia Nymphalidae, ce se confundă cu frunzele plantelor, datorită formei şi coloritului aripilor.

Din cauza fragilităţii lor, fluturii exotici sunt expuşi rar, o dată la 2-3 ani, pentru perioade scurte de timp. Din acest motiv, sunteţi invităţi să vizitaţi expoziția temporară “Fluturi exotici” deschisă în perioada ianuarie-martie, în sala de expoziţii temporare a Muzeului Județean Argeș.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI