Florinela Georgescu, director ANM: prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion 2023

Foto credit: Facebook/Geo Cozma

Directorul prognozei meteo ANM, Florinela Georgescu a anunțat în duminică seară, în direct la Antena 3 CNN, cum va fi vremea în țara noastră de Crăciun și Revelion 2023 și la ce ar trebui să ne așteptăm.

În ceea ce privește sărbătorile de iarnă, răspunsul cel mai simplu pe care îl pot da acum este că toate aceste episoade cu precipitații mai spre ninsoare vor favoriza ca măcar în zona de munte să fie strat de zăpadă în acea perioadă. Pentru partea mai joasă, incertitudinea este mult mai mare„, a spus Florinela Georgescu.

Totodată ea a precizat că e preconizează ca iarna să fie mult mai pregnantă, în a doua jumătate a ei, respectiv după luna ianuarie.

Ținând cont și de ultimele ierni, de primele estimări sezoniere, fenomenele cele mai severe sunt mai probabile în a doua partea a iernii, nu în decembrie. Sezonul trecut s-a încheiat cu un viscol foarte spectaculos pe data de 4 aprilie în regiunea Moldovei. A fost un strat de zăpadă mai mare ca pe tot parcursul iernii trecute”, a concluzionat Florinela Georgescu.

Sursa foto: Facebook/Gep Cozma

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.