Florin Cîțu va rămâne interimar la Finanțe pe toată perioada de 45 de zile! E nemulțumit de execuția bugetară

0
43

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că intenționează să rămână ministru al Finanțelor pe toată perioada de interimat – 45 de zile. Acesta spune că a analizat execuția bugetară pentru fiecare minister înaintea rectificării ca va fi făcută de Guvern și că 86 de miliarde de lei au rămas nefolosite în primul semestru. “E clar că execuția bugetară nu e satisfăcătoare”, a afirmat Cîțu.

Avem calendarul pentru rectificarea bugetară. Avem o situație pe fiecare minister. Sunt 12 miliarde de lei care nu au fost cheltuiți, deși au fost alocați pentru primul semestru. Cu asta trebuie să începem. Am văzut pe unde sunt. De acolo începem.

Vedem execuția. 86 miliarde de lei credite de angajament nefolosite în primul semestru. E clar că execuția bugetară nu e satisfăcătoare, din punctul meu de vedere”, a declarat Florin Cîțu.

Acesta totodată a confirmat că va rămâne interimar la Ministerul Finanțelor pe întreaga perioadă legală în care poate face acest lucru – 45 de zile.

Florin Cîțu a declarat, luni, după o întâlnire cu primarii de municipii, că aceștia vor primi bani la rectificarea bugetară, însă alocările nu vor fi făcute pe criterii politice.

Se vor face în funcție de buget, acolo unde avem primari care știu să folosească banii”, spune premierul, care a declarat că deși rectificarea va fi discutată în Coaliție, decizia privind împărțirea banilor va fi luată în Guvern.

Florin Cîțu a preluat funcția de ministru interimar al Finanțelor, după revocarea lui Alexandru Nazare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here