Florin Cîțu: Portal pentru sesizări referitoare la neînţelegeri cu băncile

Florin Cîțu: Portal pentru sesizări referitoare la neînţelegeri cu băncile. Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunţat că lansează un portal unde clienții pot face sesizări dacă băncile încalcă OUG privind amânarea ratelor la credite şi, totodată, a făcut apel la solidaritate, în contextul coronavirusului.

„Luni lansăm la Ministerul Finanțelor Publice un portal unde cetățenii români care întâmpină dificultăți în relația cu băncile pot să ne scrie și vom verifica dacă aceste norme sunt aplicate, așa cum le-am făcut noi, de către sistemul bancar”, a anunţat Florin Cîţu, potrivit rfi.ro.

Şeful de la Finanțe a spus că înțelege nemulțumirile băncilor, dar arată că pentru el sunt mai importanți clienții acestora, în perioada crizei generate de coronavirus: ”Vom merge în sprijinul clienților. Știu că băncile s-au supărat acum și avem discuții cu ele în continuare, dar trebuie să înțeleagă că este o perioadă dificilă și pentru noi, ca Guvern, este foarte important ca oamenii să nu aibă această problemă. Critica băncilor o înțeleg, este un cost pentru bănci, îl vor suporta, dar trebuie să fim solidari și toți să suportăm o parte din acest cost”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here