Florin Cîţu l-a anunţat pe Ludovic Orban că îl va da afară din partid. Fostul lider liberal este împotriva alinței cu PSD!

Florin Cîţu l-a anunţat pe Ludovic Orban că îl va da afară din partid. Fostul lider liberal este împotriva alinței cu PSD! Ludovic Orban va fi dat afară din PNL. Anunţul a fost făcut de preşedintele formaţiunii, Florin Cîţu, în şedinţa de luni seară, potrivit unor surse politice, citate de Antena 3. Decizia va fi luată în următoare şedinţă a liderilor PNL şi vine în contextul în care Ludovic Orban a avut un mesaj extrem de dur în cadrul şedinţei referitor la alianţa liberalilor cu PSD.

Ludovic Orban a părăsit deja grupul parlamentar PNL  alături de alți 16 parlamentari. Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, s-a declarat luni, 8 noiembrie, categoric împotriva oricărei formule de guvern cu PSD, punctând că orice alianţă cu acest partid „nu reprezintă altceva decât un avantaj pentru partidocraţia pesedistă şi penelistă”.

De asemenea, el a anunţat că, dacă se va face o alianţă cu PSD, drumul său se va despărți de cel al PNL.

„Se discută despre viitoarea formă de majoritate parlamentară şi am venit să susţin punctul meu de vedere categoric împotriva oricărei înţelegeri cu PSD. De 31 de ani în viaţa mea politică am luptat împotriva stângii, împotriva stângii postcomuniste, împotriva stângii care a împiedicat dezvoltarea României şi sunt categoric împotriva oricărei formule de guvern cu PSD. De altfel, e o ruşine pentru conducerea PNL simplul fapt că a angajat discuţii cu PSD, în loc să facă ceea ce aşteptau românii de la noi şi anume să refacem coaliţia de centru-dreapta şi să asigurăm o guvernare în conformitate cu angajamentele pe care ni le-am luat faţă de cetăţenii români din campania electorală din decembrie. Decizia de a face înţelegere cu PSD la evidenta presiune şi iniţiativă a preşedintelui Iohannis reprezintă o trădare gravă a cetăţenilor români care au votat cu PNL”, a declarat Ludovic Orban înainte de a participa la şedinţa BPN al PNL, care a avut loc la Vila Lac 1.

Ludovic Orban a mai susţinut că negocierile cu PSD reprezintă o acţiune contrară a tot ceea ce înseamnă valori şi principii liberale.

La intrarea la Vila Lac 1, liderii PNL au fost întâmpinaţi cu hârtie igienică de câţiva protestatari. Aceştia s-au arătat nemulţumiţi că liberalii vor să facă guvern cu PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here