Fishpointer, aplicatia romaneasca pentru pescuit, s-a calificat in finala Blastoff, o competitie a celor mai bune startup-uri din Europa Centrala si de Est. Castigatorul va primi o finantare de 150.000 EUR si va fi automat inclus intr-un program de accelerare pentru startup-uri. Premiile sunt oferite de Power Angels si respectiv OXO Labs, parteneri ai acestei competitii. Doar 10 startup-uri s-au calificat in aceasta etapa ce va avea loc pe 3 iunie, in Budapesta. Finalistii isi vor prezenta ideile de afaceri in fata unei audiente formata din specialisti in tehnologia informatiei, investitii si cultura.

Dupa ce a realizat harta Romaniei pentru pasionatii da aventuri la pescuit, Fishpointer urmareste acum sa se extinda international. Piata globala de produse si servicii destinate pescuitului recreativ depaseste 75 de miliarde de EUR anual. Potrivit Fishpointer, sunt peste 150 de milioane de impatimiti de pescuit cu acces la Internet in intreaga lume, iar acestia cheltuiesc in medie cel putin 500 EUR/an pentru excursii, scule, unelte, ambarcatiuni, momeli si licente.

“Am validat solutia prin care am construit cea mai dinamica harta social-interactiva a pescuitului in Romania. Mai avem foarte mult de lucru pentru a ne indeplini obiectivul principal: harta lumii pentru pescuit recreativ. Urmatorul pas este sa scalam proiectul international, iar primele tari vizate sunt SUA, Canada, UK si Australia. Ne sunt necesari 400.000 EUR in etapa imediat urmatoare, iar competitia Blastoff ne poate aduce o parte din suma. Vom merge la Budapesta motivati sa castigam si sa demonstram ca aplicatia Fishpointer poate deveni un startup romanesc de succes international.” a declarat George Dragne, unul dintre fondatorii Fishpointer.

Despre Fishpointer
Aplicatia de mobil Fishpointer utilizeaza harti dinamice si instrumente de socializare pentru a ajuta pescarii in monitorizarea inteligenta a capturilor si a locurilor de interes. Solutia este disponibila in varianta Web, in Google Play si App Store.

Platforma urmeaza sa fie extinsa la nivel international incepand din acest an. Fondatorii sunt George Dragne (34) si Andrei Tomita (28), ambii cu experienta anterioara in companii multinationale, in pozitii manageriale. Fishpointer a fost unul dintre startup-urile participante la programul de pregatire MVP Academy 2016 organizat de Tech Hub Bucuresti, iar in ianuarie 2017 Fishpointer a obtinut finantare de la Razvan Capatina, actionar la Business Results si Bittnet.

Platforma Fishpointer a fost lansata in martie 2017, a adunat deja peste 11.000 de utilizatori in Romania, iar numarul pescarilor care o utilizeaza continua sa creasca.

Comments

comments