Fiscul va da amenzi de până la 14.000 de lei pentru cei care nu depun declarații de venit

Până pe 25 februarie, unii operatori economici trebuie să depună la Fisc declarațiile informative privind operațiunile din sfera TVA, desfășurate în anul 2015 (392A și 392B).

Obligația este valabilă atât pentru firmele plătitoare, respectiv neplătitoare de TVA, cât și pentru persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau familiale, asociații și fundații. De curând, luând în cosiderare prevederile noului Cod fiscal, Fiscul a adoptat noi variante ale acestor formulare și a actualizat instrucțiunile de completare.

Astfel, din acest an, cele două declaraţii pot fi depuse la registratura organului fiscal competent și la poștă, prin scrisoare recomandată, ca și până acum, dar și prin mijloace electronice de transmitere la distanță. Contribuabilii pot descărca formatele electronice ale formularelor 392A și 392B de pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Conform noului Cod de procedură fiscală, nedepunerea declarațiilor 392 se sancționează cu amendă cuprinsă între 12.000 și 14.000 de lei pentru contribuabilii mijlocii și mari, respectiv între 2.000 și 3.500 de lei pentru ceilalți contribuabili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here