Firmele vor putea cheltui dublu pentru sponsorizări şi mecenat. Modificarea a fost avizată de Senat

0
367

Firmele își vor putea scădea 1% din cifra de afaceri drept cheltuieli cu sponsorizarea, dublu față de pragul admis în prezent.

Cheltuielile de sponsorizare sau mecenat și cheltuielile privind bursele private vor putea fi scăzute din cifra de afaceri a unei firme într-un procent dublat față de cât prevede legea în prezent.

Modificarea a fost avizată de Senat și urmează să fie votată de Camera Deputaților. Potrivit prevederilor actuale ale Codului Fiscal, pentru cheltuielile de sponsorizare și/ sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, firmele pot scădea sumele aferente din impozitul pe profit datorat fie cu valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri, fie cu valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Mai mulți liberali au elaborat un un proiect de lege cu scopul majorării pragului de 20% din impozitul pe profit la 35%, cu argumentul că, de cele mai multe ori acesta depășește pragul de 0,5% din cifra de afaceri. Chiar și acest prag fusese majorat de la 1 ianuarie 2016 de la 0,3% la 0,5%.

Citeşte mai mult pe profit.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here