În 2016, Salvați Copiii vrea să continue dotarea cu echipamente medicale performante a 25 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din România.

Firmele din Romania pot să direcţioneze 20% din impozitul pe profit pentru susţinerea acestui demers.

Sponsorizarea este total deductibilă din impozitul pe profit, daca se încadrează în limitele legii, şi dacă se face până la sfârşitul anului 2014, pe baza unui contract de sponsorizare. Legea 32/1994 privind sponsorizarea prevede că persoanele fizice sau juridice române care efectuează sponsorizări beneficiează de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, iar potrivit Codului Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări îşi scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă de 0.3% din cifra de afaceri, şi 20% din impozitul pe profit datorat.

Datele statistice arată că 1.700 de copii mai mici de un an au murit anul trecut în spitalele din România, lipsa aparaturii fiind una dintre cauze. La fiecare cinci ore, un copil mai mic de un an moare. Şi în 2015, țara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană în această privinţă, cu o rată a mortalităţii infantile de 8,8 la 1000 de copii născuţi vii, cauza principală fiind naşterile premature.

Prin campania de reducere a mortalității infantile, începută de Salvați Copiii în urmă cu trei ani, s-au investit 7,3 milioane de lei în dotarea cu echipamente medicale performante a 58 de maternități și secții de nou-născuți din 34 de județe ale țării. Mai mult, în cadrul programului, 18.900 de mame, gravide și copii din 31 de comunități defavorizate au primit suport medical și material.

Unitățile dotate de Salvați Copiii au primit incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilaţie sau alte echipamente performante necesare salvării vieţilor bebeluşilor născuţi prematur. Salvați Copiii România a dotat cu 186 de echipamente performante maternități din Pitești, Brașov, București, Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Hunedoara, Petroșani, Iași, Tîrgu-Mureș, Roman, Sibiu, Câmpulung Moldovenesc, Arad, Buzău, Timișoara, Vaslui, Cluj-Napoca, Piatra Neamț, Botoșani, Bacău, Ploiești, Focșani, Galați, Călărași, Satu Mare, Baia Mare, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Zalău, Oradea, Slatina, Slobozia, Segarcea, Hârlău, Târgu Jiu, Drobeta Turnu-Severin și Vatra Dornei.

Comments

comments