Firmele de exploatări silvice, „arse” de Poliţie. Amenzi serioase pentru zeci de nereguli

În ziua de 18 mai a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialiștii Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, au definitivat verificările la un număr de 4 societăți comerciale cu activitate în domeniul silvic.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice.

Totodată, au fost confiscate cantitățile de material lemnos ce au rezultat ca diferență între stocul scriptic al societăților și stocul faptic identificat în urma inventarierii materialului lemnos găsit la punctele de lucru ale societăților în cauză, cantitatea fiind de 21,89 mc lemn (din care aproape 8 mc cherestea), cu o valoare de 11.697,88 de lei.

Astfel, polițiștii și specialiștii silvici au verificat o societate din comuna Corbeni, constatând că din depozitul societății lipsea cantitatea de 3,81 mc cherestea, de esență rășinoase. Ca urmare a abaterii, societatea a fost sancționată cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, fiind aplicată și măsura complementară de confiscare valorică a cantității de material lemnos, în valoare de peste 3.500 de lei.

De asemenea, polițiștii și specialiștii silvici au verificat o societate cu sediul în municipiul Pitești și punctul de lucru în comuna Mihăești, rezultând că în depozitul societății se găsea în plus cantitatea de 4 mc cherestea, a cărei proveniență legală nu era justificată. Ca urmare a celor constatate, societatea a fost sancționată cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, fiind aplicată și măsura complementară de confiscare cantității de material lemnos, în valoare de aproape 4.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.