Conform declaraţiei secretarului de stat în Ministerul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, Cătălin Beciu, firmele care participă la licitaţiile pe bani publici vor fi obligate să prezinte procese verbale din care să reiasă că şi-au plătit, în trecut, subcontractanţii.

Astfel se vor elimina situaţiile în care firmele care câştigă licitaţii publice, avânsând cele mai mici preţuri, nu plătesc ulterior subcontractorii.

„Am venit cu un model: ce-ar fi ca printre criteriile de eligibilitate pentru participarea la o licitaţie pe bani publici contractorul general să prezinte un proces verbal de bune practici încheiat între el şi toţi subcontractanţii pe care i-a avut în trecut, pe acel domeniu de activitate pe care el îl raportează ca experienţă în domeniu la această licitaţie? Nu are acel proces verbal de bune practici, nu intră în licitaţie. Pentru a putea participa la o licitaţie trebuie să arate că a avut lucrări similare, eu îi cer la acele lucrări similare procesul verbal între el şi toti subcontractantii lui, proces verbal din care să reiasă ca întotdeauna i-a plătit, şi până la ultimul leu. Nu are acest proces verbal, nu poate intra în licitaţie”, a declarat Cătălin Beciu, secretar de stat în Ministerul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI