În anul 2013, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a inițiat proiectul general Campionii Bucuriei. Fiind axat la început pe latura spotivă, proiectul a cuprins ulterior activități de ordin spiritual, cultural-artistic, educativ și social. Proiectul sportiv Campionii Bucuriei a atras sute de tineri dornici să facă mișcare. În acest sens au fost organizate crosuri în toate protoieriile Eparhiei, câștigătorii fiind premiați de personalități din lumea sportului românesc.

După cele cinci etape locale, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat joi, 8 iunie, finala crosului „Campionii Bucuriei”. Evenimentul s-a desfășurat în Parcul Lunca Argeșului din municipiul Pitești.

Cu mare bucurie, Chiriarhul Eparhiei a dat startul celor 60 de participanți din clasele V-VIII, câte 12 premianți din fiecare protoierie. Repartizați pe grupe de vârstă, participanții au alergat pe o distanță de 500 m până la biserica maramureșeană.

 

Câștigătorii acestei finale, clasele V-VI, VII-VIII, sunt:

Locul I – Andrei George Nicolae, Iordache George / Băloi Loredana, Cârstoiu Ana Maria;

Locul II – Dobre Ion Andrei, Chingaru Denis / Popescu Maria Miruna, Iordache Georgiana Elena;

Locul III – Istrate Robert Gabriel, Cârstoiu Ștefan / Stăncescu Georgiana, Mariuț Antonia.

Evenimentul sportiv a fost organizat prin implicarea directă a Părintelui Protosinghel, Consilier Caliopie Cristian Ichim, coordonatorul proiectului eparhial „Campionii Bucuriei”. Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit câștigătorilor medalii, diplome și premii în bani. De asemenea, fiecare participant a primit gratuit un tricou inscripționat cu sigla Eparhiei.

Comments

comments