Joi, 12 noiembrie, într-o atmosferă emoționantă și elitistă, la Pitești s-a finalizat cu succes proiectul ACCES derulat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), în parteneriat cu Consejo General de Enfermería (Spania).

 

Evenimentul s-a bucurat de prezența președintelui OAMGMAMR, Mircea Timofte, alături de întreaga echipă ACCES, echipă care a făcut posibilă desfășurarea proiectului. Proiectul a fost implementat de OAMGMAMR, fiind finanțat prin fonduri europene destinate dezvoltării resurselor umane.

În deschidere, domnul Mircea TIMOFTE i-a felicitat pe toți cei implicați în acest proiect si le-a mulțumit pentru eforturile depuse, evidențiind faptul că pentru organizația noastră accesarea fondurilor europene rămâne una dintre măsurile eficiente realizate în beneficiul asistenților medicali în acord cu misiunea pe care ne-am asumat-o: susținerea unei culturi a calității care să ducă la îmbunătățirea continuă a calității practicii și competenței profesioniștilor pentru a asigura dreptul pacienților la sănătate.

Prin mesajul adresat participanților, doamna Estera AMBRUȘ, președintele OAMGMAMR Argeș a transmis că „este o onoare pentru noi că întreaga echipă ACCES este prezentă la Pitești, la finalul unei povești de succes, care a adus în mod firesc un bilanț al obiectivelor propuse și îndeplinite. Dar dincolo de concretul cifrelor sunt OAMENII, aceia care pun în mișcare rotițele unui mecanism pentru a-l face să funcționeze impecabil, oamenii care trasează direcții, care au puterea intenției și forța de a pune lucrurile în mișcare, oamenii care însuflețesc, într-un cuvânt, ECHIPA.”

Proiectul și-a propus să ofere celor 700 de femei angajate în sistemul sanitar public sau privat din județele Argeș, Ialomița, Călărași, Teleorman, Bistrița Năsăud, Sălaj, Maramureș, Arad, Timiș și București acces la diversificarea calificărilor deținute, fapt ce le oferă o mobilitate sporită pe piața muncii, precum și o formă de venit suplimentar.

În cadrul proiectului s-au selectat 75 de femei din județul Argeș care au avut posibilitatea să participe gratuit în cadrul proiectului la unul din cele două programe de formare profesională pentru calificările de baby-sitter și îngrijitor bătrâni la domiciliu. Instruirea teoretică și practică a fost asigurată de formatori argeșeni, cu experiență profesională, dar și didactică: Amalia Neacșu, Monica Țânțu, Aida Cheche, Mariana Badiu, Simion Ecaterina și Estera Ambruș.

În semn de apreciere pentru implicarea și sprijinul acordat proiectului, filialei Argeș i-au fost acordate de către OAMGMAMR, diplome de merit.
La închiderea evenimentului, domnul Mircea Timofte, managerul de proiect și președintele OAMGMAMR a subliniat că „pentru viitor, una din prioritățile OAMGMAMR rămâne identificarea nevoilor asistenților medicali, ale căror interese le reprezentăm: nevoile de dezvoltare profesională continuă, de cunoaștere, de relaționare cu profesioniști din celelalte state ale Uniunii Europene, de dezvoltare a unor parteneriate profesionale cu organizații de profil.”

La rândul ei, doamna Estera AMBRUȘ, președintele OAMGMAMR filiala Argeș a concluzionat că „Despărțirile nu sunt ușoare. Ele pot naște emoții puternice, dar în același timp contradictorii. Mă despart de proiectul ACCES cu  gândul că împreună vom continua și alte proiecte de SUCCES.”

Comments

comments