Filmul „Carmen”, debutul în lungmetraj al regizorului Doru Nițescu, va fi proiectat în cadrul unui spectacol de gală la Cinema Trivale din Pitești, vineri – 5 iunie 2015 – ora 20.30.
La eveniment vor participa regizorul Doru Nițescu, actrița Maia Morgenstern, Iulia Lupașcu (fetița care a interpretat-o pe Carmen) și actorul Doru Ana.

După ce a avut premiera mondială în cadrul Competiției Oficiale a Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo, a fost prezentat în alte festivaluri importante precum Göteborg sau Beijing și a avut premiera la Cinema Studio din București, „Carmen” intră în circuitul cinematografelor din România, începând tot cu data de 5 iunie 2015.
 
Filmul prezintă drama puternică a unei mame, Mariana (interpretată de Rodica Lazăr), și a fiicei sale, Carmen (interpretată de Iulia Lupașcu). Doar un singur doctor, Sitaru (interpretat de Adrian Titieni), îi dă şanse de supravieţuire fetiței, şefa secţiei unde este internată considerând însă că orice intervenţie este inutilă. Mariana nu poate accepta că nu este nimic de făcut şi, aproape singură împotriva tuturor, alege să se lupte pentru fiica ei.

Din distribuţie mai fac parte Maia Morgenstern – în rolul șefei secției de neurochirurgie, Mimi Brănescu – care îl interpretează pe soțul Marianei, Doru Ana – interpretul rolului nașul sau Constantin Drăgănescu – în rolul tatălui lui Puiu.

Povestea filmului este scrisă de către scenaristul Tudor Voican împreună cu regizorul Doru Nițescu având la bază o idee de Cătălin Cocriș, muzica este semnată de Cristian Lolea, imaginea îi aparține lui Silviu Stavilă, montajul Danei Lucreția Bunescu, iar coloana sonoră a fost realizată de Mihai Bogos. Filmul este produs de Filmex România, în co-producție cu Studioul Cinematografic al Ministerului Culturii și cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și este distribuit de Cinemagix – www.cinemagix.ro.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI