Filmul Câini, văzut de peste 15.500 de spectatori în România. În curând filmul va ajunge la Piteşti şi Curtea de Argeş

Câini, debutul regizorului Bogdan Mirică, premiat la Cannes, TIFF și Sarajevo și nominalizat la European Discovery 2016, la Premiile Academiei Europene de Film, a fost văzut până în prezent de peste 15.500 de spectatori în România, în cinematografe și în proiecții speciale.

Filmul rulează pe marile ecrane de vineri, 23 septembrie, având o distribuție impresionantă: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu, alături de Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Cătălin Paraschiv, Andrei Ciopec.

Ecourile în presa românească, ca și în cea internațională, sunt puternice: „De public şi de festival în egală măsură, filmul Câini face cunoscut încă un regizor român talentat şi îl aduce pe Bogdan Mirică foarte aproape de vârful ierarhiei cineaştilor din ţară”, scrie Pressone.ro.

 „Este un exerciţiu de stil cum nu s-a mai văzut în cinemaul românesc. Câini face parte din categoria acelor prime filme de o incredibilă prospeţime şi inspiraţie, pe care autorului îi e foarte greu să le depăşească mai târziu”, notează Adevărul. „Un debut proaspăt, revigorant, care nu face concesii spectatorului, ci îl invită într-o atmosferă neliniştitoare”, potrivit Ziarului Metropolis.

Câini poate fi văzut săptămâna aceasta şi la Pitești. În paralel, filmul pleacă prin țară spre orașele fără cinematograf, iar primele proiecții speciale vor avea loc şi  Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu”, 1 octombrie, 19:00).

Acțiunea filmului este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.
Câini marchează debutul în lungmetraj al lui Bogdan Mirică, scenaristul și co-regizorul serialului HBO Umbre. Filmul a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Cannes, Trofeul Transilvania la TIFF 2016 și două premii la Festivalul de la Sarajevo: Heart of Sarajevo pentru Cel mai bun actor – Gheorghe Visu, și Mențiunea Specială a Juriului. În această toamnă, filmul este proiectat în festivaluri din Finlanda, Norvegia, Canada, Polonia, Israel, Spania, Portugalia, Germania, Suedia, Statele Unite și Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here