Film în premieră, la Cinematograful „București”: „Metronom”

Sâmbătă, 12 noiembrie 2022, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat în premieră filmul românesc „Metronom”.

Regia îi aparține lui Alexandru Belc, în rolurile principale fiind Șerban Lazarovici și Mara Bugarin.

În timp ce Țiriac și Năstase joacă Finala Cupei Davis împotriva Americii în 1972, doi liceeni se iubesc și scriu scrisori la emisunea METRONOM de la Europa Liberă. Când el primește aprobarea să plece definitiv din țară, împreună cu familia, ei știu că trebuie să se despartă, dar nu se așteptau ca ultimele zile împreună să devină hotărâtoare pentru întreaga lor viață.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 13 noiembrie 2022, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi reproiectat filmul românesc „Capra cu trei iezi”.

Regia îi aparține lui Victor Canache, în rolurile principale fiind Maia MorgensternMarius BodochiSilviu CorbuRăzvan Ilina și  Antonio Gavrilă.

În România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii (actrița Maia Morgenstern) este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă-n vileag adevărata natură sadică (actorul Marius Bodochi).

Bazat pe una din cele mai cunoscute povești româneşti („Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă), filmul îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări și cântece vesele.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here