Ingrediente

l    200 g. file de sibas
l    100 g. spaghetti
l    5 g. pulpă de măsline klamata
l    20 g. pulpă de roșie
l    ulei de măsline
l    100 ml zeamă de lămâie
l    2 g. capere
l    2 bucăți ardei iute
l     5 g. usturoi
l     5 g. busuioc
l    sare
l    piper

Mod de preparare

Roșia și măslinele se curăță de coajă iar pulpa de roșie și pulpa de măsline se taie mărunt.

Caperele și bucuiocul se toacă, iar o bucată de ardei iute se taie în bucăți mici. Se pun toate legumele tocate într-un castron, se toarnă ulei de măsline și se amestecă bine.

Între timp file-ul de sibas se crestează și se pune la prăjit în ulei de măsline iar pastele se
pun la fiert.

A doua bucată de ardei iute și usturoiul se taie rondele. Se pun la prăjit în ulei de măsline, se adaugă pastele fierte, puțină apă, apoi busuioc și se lasă până încep să clocotească.

Mod de servire

Se pun pastele pe o farfurie, se adaugă file-ul prăjit și sosul de legume, ornându-se totul cu frunze de busuioc.

Reţeta face parte din a 2-a editie a programului de educaţie culinara “・50 de saptamani in bucatariile lumii”€・ program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, in perioada februarie –€・decembrie 2015. in aprilie promovam bucataria mediteraneana iar restaurantul partener al proiectului in aceasa luna este La Senna.

Reţeta mediteraneana ”File de sibas cu spaghetti și sos mediteranean” a fost oferita şi preparata de La Senna şi poate fi degustata zilnic la restaurantul din Str. Nicolae Caranfil, nr. 33, Sector 1, Bucuresti.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI