Festivalul Tinere talente, ediţia a 6-a. Joi, la Filarmonica Piteşti

0
788

Filarmonica Piteşti organizează joi, 1 iunie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, a şasea ediţie a Festivalului Tinere talente.

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Alexandru Ilie, vor evolua sopranele Sibylla Maya Albulescu Năstase (clasa a II-a, Rm. Vâlcea) şi Andreea Cristina Vlaicu (Piteşti) şi violoniştii Ioana Victoria Nedelcu (clasa a IX-a, Liceul de Arte „Marin Sorescu” Craiova) şi Sorin Ciolac (clasa a VI-a, Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” Bucureşti). Tinerii interpreţi sunt laureaţi ai concursului organizat de Filarmonica Piteşti şi Asociaţia Argessis Art. În program: Wolfgang Amadeus Mozart – Uvertura la Nunta lui Figaro, KV492, Vedrai, carino, aria Zerlinei din Don Giovanni şi Concertul nr. 3 pentru vioară și orchestră în Sol major, KV 216 (partea a III-a Rondo),Giacomo Puccini – O mio babbino caro, arie din Gianni Schicchi, Camille Saint-Saëns – Concert pentru vioară și orchestră nr. 3 în si minor, op. 61 (partea I Allegro non troppo) şi Franz Schubert – Simfonia nr. 8 în si minor, Neterminata.

Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa maestrului Petru Andriesei, tânărul dirijor Alexandru Ilie a fost premiat încă din perioada studiilor universitare la diferite concursurile organizate de UNMB. A parcurs perioade de practică la Radiodifuziunea Română şi la Opera Naţională Română Bucureşti şi a susţinut concerte cu orchestrele Universităţii de Muzică din capitală. A finalizat şi studiile de master la UNMB, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, secţia Stilistică Dirijorală, la clasa maestrului Horia Andreescu. A mai dirijat Orchestra Filarmonicii Piteşti în 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here