Festivalul sud-coreean, ediția a doua, la Filarmonica Pitești

Orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești vă dă întâlnire, la Centrul Multifuncțional, miercuri, 22 februarie, și joi, 23 februarie, de la ora 19.00, la a doua ediție a Festivalului sud-coreean. Timp de două zile, artiști din Coreea de Sud și România  vor aduce în fața publicului celebre lucrări simfonice.

În prima seară a festivalului, miercuri, 22 februarie, de la ora 19.00, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Gae Jun Jeon, vor evolua Soyung Yu, Sookyoung Kim, Gina Sandu, Rosaria Dina Rizzo, Mădălin Sandu și Lee Gwangsuk.

Gae Jun Jeon a absolvit Universitatea Națională Changwon (muzică clasică), Academia de Muzică „Gnesin” din Moscova (clarinet) și Conservatorul de Stat „Rachmaninov” din Rostov (dirijat). Profesor la Școala de Arte din Busan, dirijorul coreean este membru al orchestrei Kyungnam Pops, al cvintetului de suflători și al ansamblului „Tutti”, ambele din Changwon, al City Symphony Orchestra și al orchestrei Jinju Winds. De asemenea, este dirijor permanent al orchestrei Hamyang Dabyeot Youth Winds și al orchestrei Liceului Peniel din Busan.

Soprana Soyung Yu a absolvit cursurile Universităţii Yonsei din Seul şi pe cele ale Universităţii de Muzică din Viena. De asemenea, a finalizat cu succes şi cursurile de operă de la universitatea vieneză. În timpul studenţiei a susţinut numeroase recitaluri şi concerte cu orchestre din Germania, Austria, Ungaria, Cehia, Coreea de Sud. În 1998 debutează pe scena Operei din Viena şi în 2000 pe scena  Operei Române din Cluj-Napoca. A câştigat numeroase premii la concursurile de gen la care a participat. A fost aplaudată pe scenele din Coreea de Sud, Japonia, SUA, Austria, Germania, Italia, Cehia, Ungaria, Polonia, România.

Absolventă a Facultății de Interpretare Muzicală (specializarea nai) a Universității Naționale de Muzică Bucuresti, la clasa profesorilor Gheorghe Zamfir și Dalila Cernătescu, doctor în muzică, Gina Sandu este profesor de nai și director adjunct la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești. Ca solist instrumentist, a colaborat cu orchestrele Crai Nou și Țara Bîrsei din Brașov, Magic Orchestra, Orchestra Națională de Folclor din București și Doina Argeșului și Camerata Argesis din Pitești. Din 2010, colaborează cu Filarmonica Pitești, fiind prezentă în numeroase proiecte sub bagheta dirijorilor Tiberiu-Dragoș Oprea, Constantin Grigore și Mădălin Sandu.

Rosaria Dina Rizzo a performat ca artist solo si ca parte a unor orchestre de cameră în concerte din Italia, Germania, Egipt, Croația, Belgia, Elveția, Ungaria, Rusia, Franța, SUA, Kazahstan, Bulgaria, Mexic, Spania, Slovenia, Macedonia, Cehia. A susținut turnee în România și în Slovacia și a cântat în concerte pentru radio-televiziunile din România și Slovenia. A câștigat importante competiții naționale și internaționale, dintre acestea menționăm  medalia de aur (Premiul I) la Concursul International XXX Grand, din 1999, de la Paris.

Absolvent al Facultăţii de Interpretare Instrumentală a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Ladislau Csendes, Mădălin Sandu este, de la înfiinţare, din 2007, concertmaestru al Filarmonicii Piteşti. A colaborat cu filarmonicile din Bucureşti, Giurgiu, Sibiu, Ploieşti, Constanţa, Râmnicu-Vâlcea, iar ca solist concertist a susţinut recitaluri şi concerte pe toate scenele muzicale ale ţării. A concertat şi în Italia, Germania, Elveţia, Franţa, Austria, Spania, Ungaria, Republica Moldova și Coreea de Sud. Mădălin Sandu este nu doar un violonist de talent, ci şi aranjor, orchestrator şi dirijor, iniţiator al multor proiecte sonore spectaculoase. De anul acesta îndeplinește și rolul de director artistic al Filarmonicii Pitești.

Baritonul Lee Gwangsuk a suținut  numeroase concerte în Coreea de Sud și China cu orchestra CMS World Music Ensemble. În 2017, în cadrul unui turneu european, a cântat în spectacolele din Republica Cehă, Austria, Bulgaria, România, Polonia. Reprezentant actual al PT CHAMIN JAYA (Indonezia), este președintele Comitetului de burse al Asociației Coreeane de Artă Gagok din Seul.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente. Abonamentele sunt valabile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.