Festivalul Olimpic al Tineretului European Banska Bystrica se amână până în 2022. Competiția programată să se desfășoare inițial în 2021, în Slovacia, a fost amânată cu un an, perioada de desfășurare a întrecerilor fiind acum 24 -30 iulie 2022. Decizia a fost luată de conducerea Comitetelor Olimpice Europene (EOC) împreună cu organizatorii competiției pentru a evita o suprapunere cu Jocurile Olimpice de la Tokyo, mutate în 2021, ca urmare a pandemiei de COVID – 19.

„Festivalul Olimpic European pentru Tineret este extrem de important pentru tinerii din Europa și suntem foarte recunoscători pentru că organizatorii Banská Bystrica 2021 și autoritățile guvernamentale din Slovacia au dovedit flexibilitate și angajament pentru festival. Suntem încrezători că FOTE Banska Bystrica 2022 va avea un mare succes în Slovacia și vor acționa ca o adevărată sărbătoare a tinereții și o renaștere în urma pandemiei coronavirusului”, a declarat secretarul general al EOC, Raffaele Pagnozzi.

FOTE este prima competiție multi-sport, rezervată pentru cei mai buni sportivi tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, din Europa. Aproape 3.000 de sportivi din cele 50 de Comitete Olimpice Naționale (NOC-uri) europene vor participa la 11 discipline sportive la competiția din Banská Bystrica.

După ce a găzduit o ediție de iarnă a FOTE, în Poprad-Tatry, în 1999, Slovacia așteaptă cu nerăbdare să primească tinerii din Europa la Banská Bystrica în 2022 pentru primul FOTE de vară.

„FOTE este o oportunitate excelentă pentru țara noastră și Banská Bystrica de a ne prezenta, nu doar ca buni gazde, ci și ca organizatori excepționali. FOTE va fi un mare festival în 2022, o sărbătoare a sportului. Nu va fi vorba doar de performanță și competitivitate. Dorim să prezentăm valorile de bază ale olimpismului și ale stilurilor de viață sănătoase generației tinere din Slovacia și din toată Europa.”, a declarat Anton Siekel, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv din Slovacia.

Orașul slovac Banská Bystrica așteaptă cu nerăbdare să-i întâmpine pe cei mai buni sportivi tineri din Europa la ediția cu numărul 16 din istoria Festivalului Olimpic pentru Tineret de vară, din 2022.

Comments

comments