Festivalul de Film Documentar AdDoc ediția 2018 aduce primele lecții despre cum elevii pot combate bullying-ul, violența și agresiunea în școli

Pasiunea elevilor coordonatori ai Cluburilor de Film Documentar din 24 de licee a condus la crearea, pentru al doilea an consecutiv, a festivalului AdDoc care are portile deschise in perioada 14.05 – 29.05.2018, fiind organizat in cadrul programului One World Romania la Scoala, derulat de Asociatia One World Romania, cu sustinerea Grupului CEZ in Romania.

Grupul CEZ in Romania se afla si anul acesta in postura de sustinator fidel al programului One World Romania la Scoala, derulat de Asociatia One World Romania, care le propune elevilor din intreaga tara o metoda inovativa de a-si crea propriile opinii despre drepturile omului si realitatile sociale din trecut si prezent, prin intermediul filmului documentar.

Unul dintre evenimentele cele mai populare in randul liceenilor este Festivalul AdDoc, ajuns la a doua editie, fiind organizat in totalitate de elevi pentru elevi, asa cum deja ne-am obisnuit.

Tema AdDoc 2018, #gresesceu?, isi propune sa ofere elevilor raspunsuri despre ce alimenteaza impulsurile violente si cum pot lua atitudine in combaterea bullying-ului, violentei si agresiunii in scoli dar si in societate.

Sase filme documentare printre care si filmul animat – Turn, formeaza arsenalul menit sa creeze contextul potrivit pentru discutii, iar elevii sunt asteptati in 17 localitati din tara precum: Blaj, Bucuresti, Caracal, Constanta, Craiova, Curtea de Arges, Drobeta Turnu Severin, Focsani, Galati, Lupeni, Piatra Neamt, Piatra Olt, Pitesti, Targu Mures, Turnu Magurele, Zimnicea si Tecuci.

90 de elevi si profesori s-au bucurat deja de povestea documentarului Turn de Keith Maitland, pe 14 mai, la Pitesti, in prima zi a festivalului, proiectie care a avut loc la Cinematograful Sebastian Papaiani. De asemenea, si elevii de la Craiova s-au strans in numar mare la Colegiul National Fratii Buzesti din localitate.

Festivalul AdDoc – editia 2018 continua pana pe 29 mai si are usile deschise pentru toti iubitorii de film documentar. Mai multe detalii puteti regasi la http://oneworld.ro/2018/l/ro/owr-la-scoala/

Grupul CEZ in Romania incurajeaza implicarea tinerilor in proiecte care le consolideaza educatia cu ajutorul unor instrumente educationale inovative, acesta fiind unul dintre motivele sustinerii programului One World Romania la Scoala, derulat de Asociatia One World Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.