Deschiderea oficială a ”Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” va avea loc în data de 10 august, la Pitești, odată cu cea de-a XXXIII-a ediție a Festivalului Internațional de Folcor ”Carpați”.

Astfel, începând cu ora 16.30, la Consiliul Județean Argeș vor fi întâmpinate delegațiile grupurilor participante, din Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Chile, Columbia, Grecia, Italia, Moldova, Olanda, Turcia și România – Ansamblul ”Dorul”, apoi, de la ora 18.00, acestea vor fi primite și la Primăria Municipiului Pitești.

Publicul piteștean va descoperi dansurile, muzica și portul popular, începând cu ora 18.00, la parada participanților la festival, pe traseul Teatrul. Al. Davila – Piața V. Milea. De la ora 19.00, pe scena din Piața V. Milea, special amenajată cu scaune și ecrane, publicul va savura spectacolul internațional.

Festivalul va avea și anul acesta caracter competițional, Consiliul Județean Argeș premiind grupurile cu cea mai spectaculoasă evoluție, respectiv cu 10.000 lei – premiul 1, 7.000 lei – premiul 2 și 5.000 lei – premiul 3.

Comments

comments