fermierulargesean.ro: Salamul de Sibiu IGP pune România pe harta europeană culinară.  Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu a promovat celebrul produs din carne apreciat la nivel european, prin mai multe activități naționale și internaționale.

După includerea produsului Salam de Sibiu în lista produselor cu Indicație Geografică Protejată (IGP), în 2016, Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu – din care fac parte Agricola Bacău, Aldis Calarași, The Family Butchers România Feldioara Brașov, Salsi Sinaia, Scandia România și Recunostinta ProdCom Filipestii de Pădure, au promovat, timp de 3 ani cel mai popular și apreciat produs românesc din carne in cadrul programului de promovare cu semnatura “Enjoy it s from Europe!”

3 ani de proiecte, 5 participări la târguri internaționale, o participare la un târg național, 3 cine cu bloggerii în România, Italia și Spania. La toate acestea se adaugă stabilirea, în premieră, a Zilei Naționale a Salamului de Sibiu IGP în data de 1 noiembrie, și derularea primei campanii de promovare și informare asupra unei scheme de calitate europene în România.

Obiectivul prioritar al proiectului <Enjoy it’s from Europe!> a fost creșterea notorietății și a recunoașterii calității de excepție a produsului nostru IGP – Salamul de Sibiu. Am cucerit mai multe tipuri de public prin secretele de producție ale Salamului de Sibiu, în termeni de siguranță a alimentului, aspecte nutriționale, autenticitate, respect pentru mediu și sustenabilitate. Dar, cu sigurantă, gustul, raportarea la tradiție și importanța lui pentru România au fost cele care au cucerit iremediabil publicul. Politica de promovare a Uniunii Europene ne-a oferit posibilitate de a ne implica în activități de promovare cu un nivel ridicat de expunere, fiind un proiect unic pentru România”, afirmă Carmen
Gavrilescu, Președintele Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu.

Citește mai mult pe fermierulargesean.ro.

Comments

comments