Poliţiştii de imigrări din Argeş au depistat o femeie de 56 de ani, din Statele Unite ale Americii, care nu a părăsit ţara la expirarea perioadei legale de şedere. Aceasta a fost sancţionată contravenţional şi obligată, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile. Totodată, la ieşirea din ţară, va fi instituit consemnul de nepermitere a intrării pentru o perioadă de 3 luni.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciului pentru Imigrări al judeţului Argeş au organizat, la data de 05 februarie a.c., o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistată, cu şedere ilegală, o femeie, de 56 ani, din Statele Unite ale Americii. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că aceasta a intrat legal în România, în baza convenţiilor internaţionale, având drept de şedere 90 zile, însă la expirarea valabilităţii perioadei de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele femeii o decizie de returnare de pe teritoriul României, prin care este obligată să părăsească ţară în 15 zile şi, totodată, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 800 de lei.

De asemenea, la ieşirea din ţară, va fi instituită interdicţia de intrare în România pentru o perioadă de 3 luni, conform prevedrilor O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

***
Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor,utilizând toate resursele proprii de care dispune pe acest segment de activitate şi cooperând cu toate instituţiile interesate în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa: www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI ARGEŞ

Comments

comments