Astăzi, 16 aprilie, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică au surprins o femeie de 39 de ani din Mioveni, care scotea din pământ bulbi de lalele, în zona Casa Cărții, și rupea mai multe flori pentru a-și confecționa un buchet.

Femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 200 lei, legea prevăzând sancțiuni cuprinse între 200 și 500 de lei pentru distrugerea spațiilor verzi stradale.

Municipalitatea face, astfel, un apel la responsabilitate civică, pentru toți piteștenii și vizitatorii orașului nostru, în sensul protejării bulbilor de lalea plantați, de către SC Salpitflor SA, în toamna anului trecut, care vor împodobi spațiile publice, parcurile și străzile Piteștiului, în sezonul primăvară-vară al acestui an.

Reamintim că au fost plantați 150 de mii de bulbi de lalea, alături de alte peste 300 de mii de răsaduri de flori, de care beneficiază întreaga comunitate din Pitești – orașul lalelelor, prin aspectul îngrijit și estetic al spațiilor publice, smulgerea sau ruperea acestor flori fiind interzisă și amendată, conform legii”, transmite Bogdan Aristănțoiu, purtător de cuvânt al Poliției Locale Pitești.

Comments

comments