Femei de succes! Olimpia Doru, o Fiică a Argeşului cu merite deosebite în afaceri, dar şi în cauze sociale

3,768 views

olimpia.afaceriZilele Argeşului şi Musceului, ce se află în plină desfăşurare, prilejuiesc ocazia de recunoaştere a meritelor şi contribuţiei la dezvoltarea judeţului a unor personalităţi ce s-au remarcat în domeniul lor de activitate, prin acordarea titlurilor de Fiu/Fiică a Argeşului sau Cetăţean de onoare al judeţului. Anul acesta vor fi premiaţi cei mai reprezentativi argeşeni din domeniul administraţie publică, afaceri şi social, iar printre cei trei nominalizaţi la secţiunea „Afaceri“ se numără şi o doamnă, Olimpia Doru. O femeie de afaceri de succes, ce ar fi putut fi premiată la fel de bine la capitolul Social, pentru implicarea şi dedicarea sa în diverse societăţi şi proiecte de caritate sau educaţie, cultură şi artă.

„Valoarea face diferenţa, valoarea creează dependenţă“

Cine este, însă, Olimpia Doru? „Un Săgetător, cu bune şi rele, cu o personalitate puternică, veşnic în postura unui acrobat. Fire altruistă, sociabilă, înţelegătoare, dar cu reguli stricte. Mulţumită când pune umărul la fericirea celor din jur”, este caracterizarea pe care şi-o face Olimpia. „Valoarea face diferenţa, valoarea creează dependenţă“ – este motto-ul său, care îi ghidează alegerile, acţiunile şi întreaga activitate. Olimpia Doru este  managerul firmei de succes „New Design Composite”, pe care o conduce cu mână forte şi pe care a ridicat-o la cel mai înalt nivel al competiţiei economice. E făcută pentru afaceri, iar studiile în domeniu nu au făcut decât să îi perfecţioneze calităţile native. E absolventă a Liceului Economic şi a început ca lucrător comercial. A fost apoi funcţionar bancar, manager de proiect, formator, iar apoi şi-a luat diploma în Management la Open University, fiind acum manager cu acte în regulă. Însă activitatea sa din domeniul afacerilor nu s-a rezumat la a-şi conduce propriul bussines. Aşa cum spune, e mulţumită când pune umărul la fericirea celorlalţi, aşa că s-a implicat, activ şi cu adevărate performanţe, în multe organizaţii profesionale. În mediul argeşean ocupă mai multe funcţii: este vicepreşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Argeş şi vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România. Tot vicepreşedinte este în cadrul asociaţiei UGIR 1903 – Uniunea Generală a Industriaşilor din România, Filiala Argeş.

Afaceri, politică şi acţiuni caritabile

După cum spuneam, Olimpia Doru se implică şi excelează nu doar în afaceri, ci şi în mediul politic şi social. Este preşedinta organizaţiei de femei a PDL Argeş, dar şi membru al RC Piteşti, unde a deţinut funcţia de secretar în anul rotarian 2012 – 2013 şi responsabil INTERACT în perioada 2010 – 2013. În aceste două calităţi a fost organizatoarea şi sufletul a nenumărate acţiuni de caritate, neexistând moment în care cei năpăstuiţi de soartă să aibă nevoie de ajutor şi să nu răspundă. A fost Moş Crăciun pentru mii de copii, a fost aproape ca o zână bună pentru familii în dificultate şi este în permanenţă un adevărat protector al artelor şi copiilor talentaţi dar lipsiţi de mijloace materiale, pe care îi sprijină prin intermediul „Rotary”.
Pentru toată activitatea sa în cadrul organizaţiei a fost recompensată cu distincţia "PAUL HARRIS FELLOW"-2011 din partea "The ROTARY FOUNDATION of ROTARY INTERNATIONAL". De astfel, simpla sa prezenţă în această organizaţie spune totul despre Olimpia Doru. „Rotary International” este prima organizaţie creată pentru a servi, compusă din peste 33.000 de cluburi în mai mult de 200 de ţări şi arii geografice, ai cărei peste 1,2 milioane de membri formează o reţea globală de lideri de comunităţi, de profesiuni sau de afaceri, care îşi dedică timpul şi talentele servirii comunităţii lor şi celor aflaţi în nevoie din întreaga lume, în spiritul valorilor etice înalte şi al bunei înţelegeri. Filosofia Rotary se bazează pe ideea de a servi: comunitatea din care faci parte, societatea în general, pe ceilalţi, peste tot în lume, unde este nevoie.

„Conduci o echipă acasă, la serviciu şi, dacă te implici şi te angajezi la mai mult, eşti şi parte integrantă a unei echipe, oricare ar fi structura organizatorică“

Cât despre femeia Olimpia Doru, tot singură îşi face o foarte obiectivă caracterizare, când vine vorba despre competenţe şi abilităţi sociale. „Comunicare coerentă şi directă, punctuală şi la obiect. Dobândite nativ, dar perfecţionate în cadrul diverselor întâlniri, dezbateri sau simpozioane, deoarece fac parte din diverse asociaţii patronale şi cluburi. Competenţe şi aptitudini organizatorice dobândite la naştere, fiind de sex feminin. Soţie şi mamă fiind, eşti obligată, prin natura lucrurilor, să înveţi să fii un bun organizator. Mai apoi, dacă ai norocul să evoluezi şi să te dezvolţi şi să-ţi perfecţionezi acest „talent” nativ, poţi deveni un bun organizator şi în societate. Conduci o echipă acasă, la serviciu şi, dacă te implici şi te angajezi la mai mult, eşti şi parte integrantă a unei „echipe”, oricare ar fi structura organizatorică“.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI