Femei agresate și abuzate în Argeș! Cea mai tânără are 18 ani!

Site-ul Prefecturii Argeș este azi portocaliu, pentru a marca Ziua Internațională de luptă împotriva violenței asupra femeilor. „Site-ul instituției noastre arată diferit astăzi. Veți observa că pagina de intrare are culoarea portocalie. Marcăm Ziua Internațională de luptă împotriva violenței asupra femeilor”, a anunțat prefectul Radu Perianu.

„23 de femei au trecut anul acesta prin centre care le adăpostesc pe victimele violenței domestice, în județul Argeș. Alte 34 de femei agresate au fost ajutate să își găsească locuri de muncă și consiliate de psihologi ca să treacă peste traume. 25 de copii și-au însoțit mamele în locații create ca să îi țină departe de agresori. Cea mai tânără dintre femeile agresate și ajunse sub ocrotirea autorităților are doar 18 ani. La polul opus este o femeie de 51 de ani.

Dincolo de numere sunt mame, fiice, soții și chiar bunici, colege de serviciu sau prietene. Nimeni nu are dreptul să abuzeze de o persoană fizic, emoțional sau sexual. Iar lupta împotriva violenței asupra femeilor este obligatorie pentru orice persoană cu o funcție publică, dar nu numai. Este obligatorie pentru orice persoană care se consider civilizată și care trăiește printre oameni”, a mai precizat Radu Perianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here