FC Argeş a transferat un portar aflat ”În primii doi din Liga a 2-a”

FC Argeș și FC Brașov au ajuns la un acord pentru împrumutul portarului Sebastian Micu, în vârstă de 21 ani. Goalkeeperul originar din Jimbolia (jud. Timiș) va evolua la Piteşti până la sfârșitul acestui sezon competițional, iar dacă va confirma, FC Argeș va avea posibilitatea unui transfer definitiv.

În prima parte a acestei ediții de Liga 2, Micu a fost titular în poarta brașovenilor, bifând 16 meciuri în tricoul ardelenilor.

Andrei Șanta, antrenorul care se ocupă cu pregătirea portarilor la FC Brașov consideră că Micu este în primii doi portari din Liga 2: ”Micu are calități de mare portar. Are forță nativă, are joc bun de picior, are anticipație, este curajos și iese bine pe centrări. Are nebunia specifică portarilor, dar este receptiv în antrenamente și muncește enorm. Părerea mea, este în primii doi portari din Liga a 2-a.”

George Maria, antrenorul cu portarii din perioada petrecută de Sebastian la Rapid, l-a descris ca fiind un portar cu o capacitate de concentrare foarte bună și un jucător de echipă. Sebastian are totodată o priză bună, plonjoane la sol și semi-înălțime excelente, boxează bine mingea și are „nebunia” specifică portarilor.

Sebastian Micu este poreclit ”Moro” de colegi pentru o cicatrice la nas. O amintire din copilărie. ”Am o cicatrice la nas de la vârsta de 4 ani, când am căzut. Colegii îmi spun ”Moro”, deoarece cicatricea la nas asemănătoare cu cea a lui Cătălin Moroșanu.” Este fanul lui Manuel Neuer, iar din România îl admiră pe Florin Iacob, portarul UTA-ei.

Tânărul portar bănățean este al nouălea transfer perfectat în această iarnă, FC Argeș mai semnând în această perioadă de mercato cu Mario Zebic (Korona Kielce), Andrei Tîrcoveanu (FC Botoșani), Mimito Biai (Cherno More), Lucas Brendon (Ho Chi Min – Vietnam), Facundo Rizzi (Gimnasia Jujuy), Boubacar Hanne (Gil Vicente), Zorhan Bassong (CF Montreal) și David Croitoru (FCU Craiova).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here