Fată de 16 ani, acroșată de o mașină, în zona unei stații de autobuz din Pitești

0
346

În această dimineaţă, în jurul orei 08:00, în zona unei staţii de autobuz din Piteşti, o fată de 16 ani a fost acroşată de un autoturism, după ce a traversat prin apropierea autobuzului. Din fericire, aceasta a fost doar rănită uşor.

”Reamintim tuturor participanţilor la trafic, indiferent de categorie, să crească atenţia de fiecare dată când traversează drumul şi să îşi intuiască reciproc dinamica.

Din verificările preliminare, efectuate de poliţiştii Biroului Rutier Piteşti, s-a stabilit că o minoră de 16 ani ar fi încercat să traverseze împreună cu un grup de pietoni, printre autobuzele oprite, împrejurare în care a fost acroşată şi accidentată uşor de un autoturism, condus pe str. Independenţei din cartierul Războieni, de un bărbat de 45 de ani, din Rociu.
În urma evenimentului, minora a fost rănită ușor, fiind transportată la o unitate medicală pentru investigații. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 196 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Recomandări:

Conducătorilor auto le reamintim că la apropierea de trecerile pentru pietoni, au obligația de a reduce viteza. Totodată, le recomandăm ca în orice situație în care traficul este aglomerat sau vizibilitatea îngreunată, pe fondul condițiilor meteo, să acționeze pedala de accelerație cu moderație și să creasă atenția când se apropie de obstacole sau de locuri pe unde ar putea traversa pietonii. Un alt aspect important îl reprezintă locul în care parchează, pentru a nu îngreuna trecerea pe trotuar sau traversarea străzii de către pietoni, acestea fiind şi împrejurări în care pot fi sancţionaţi.

Totodată, pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor. Nu vă îngustaţi câmpul vizual cu articole de vestimentaţie voluminoase şi traversaţi prin locurile permise, după ce vă asiguraţi că şoferii au observat intenţia de a traversa şi fără a vă grăbi, pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă.

Iar pentru toţi participanţii la trafic, indiferent din ce categorie fac parte:
– dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență, putând avea şi alte implicaţii legale sau, mai rău, privind sănătatea”, transmite Poliția Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here