Fără mărțișoare și flori în școli de 1 și 8 Martie

Elevii nu vor mai putea duce la școală mărțișoare și flori de 1 și 8 martie, prevede un Ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății publicat în Monitorul Oficial încă din 5 februarie. Măsura nu prevede excepții. Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a declara că se pot oferi în schimb felicitări și mărțișoare virtuale.

„Trebuie să respectăm legea, așa cum este. (…) Știu, o să părem antipatici, dar, în primul rând, noi discutăm despre protecția și sănătatea copiilor. (…) Nu pot să spun: avem un ordin, nu-l respectați. Și dacă spun foarte ferm ‘nu care cumva să dați un mărțișor’, cădem în altă extremă. Prioritatea este sănătatea copiilor și a profesorilor. Nu știu dacă ne putem imagina că putem da niște reguli de genul: oferiți mărțișoare cu mănuși chirurgicale, mărțișoare sterilizate sau date cu dezinfectant. Riscăm să cădem în ridicol”, a declarat Sorin Ion, pentru Europa Liberă. Acesta a precizat că profesorii cunosc foarte bine această regulă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, îi contrazice însă pe inspectori. Deşi unele inspectorate au comunicat deja că aceste gesturi sunt interzise, Cîmpeanu afirmă exact contrariul. „Ministerul Educației nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal, nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal. Deci, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here